New Clutch – I Stole Your Keyboard

yihaaa!!! I always wanted this, now its done done done^^ :happy: But kinda not liking the ‘quality’ of this clutch. Comot (??) jahitan nya~ benci benci benci :ops: (tapi suka) Cuba tengok jahitan piping hitam tu, senget-senget please!

owh well, siapa suruh menjahit gopoh-gopoh~

sketch the design in my book
sketch the design in my book
Computer Keyboard Fabric by Timeless Treasures
Computer Keyboard Fabric by Timeless Treasures
Now let's start cutting
Now let's start cutting
notions and stuff
notions and stuff

Mula-mula kita sketch design atas kertas. Supaya tak tersilap potong nanti. Part ni penting la bagi saya, sebab saya suka guna designer fabric yang saya beli dari US… jadi saya tak suka membazir kain :blush: Lagi satu, bila kita lukis dulu atas kertas (beserta dengan ukuran) nanti kita tak akan tersilap jahit, betul tak?

Hehe itu ironing board saya. Buruk kan? Dah hangus terbakar, haha! Minggu lepas ibu dah beli iron baru, sebab iron lama jatuh, pecah terus. Tapi iron sekarang semua ringan-ringa. Saya suka iron lama, berat macam batu! Bagus, tak payah susah-susah nak tekan bahagian lipatan jahitan tu.

Kebanyakan barang-barang jahit saya simpan dalam bekas, siap dengan label. Saya ni memang jenis disorganized, jadi bila nak menjahit je huru-hara mencari barang… :panic: tak ke buang masa? haha Tengok The Oprah Show, dia suruh ‘declutter’… jadi saya kemas la studio menjahit saya. Lebih kemas dan menarik bukan? Aaah, label tu boleh download dekat iDiY, banyak benda menarik dekat situ!

And I call this clutch, “I Stole Your Keyboard”

dah takde idea nak nama kan clutch ni huhu :ops: Ok lah tu ek? 😛

the envelope clutch
type : envelope clutch
with 2 magnetic snap enclosure
with 2 magnetic snap enclosure
you can carry this keyboard everywhere
you can carry this keyboard everywhere
functioning as a clutch!! haha
functioning as a clutch!! haha

Btw, this one is not for sale… because of the poor quality of stiches (herot-herot plis, you see the piping?! wth :yuck: ) Perhaps I’ll make another one? what do you think?

Details

  • Name : I Stole Your Keyboard
  • Breed : Unique
  • Style : Envelope
  • Material : Cotton
  • Print : Geekery (Novelty)
  • Body : Interfacing, batting
  • Closure : Magnetic snap
  • Dimension (inch) : 12? × 7?

11 thoughts on “New Clutch – I Stole Your Keyboard

  1. mai okinokiyo says:

    shambie,dont tell me u guna that scissors nak cutting.ke mmg u guna that one?oh i suka gak fabric US supaya lebih berhati-hati membuat kerja..

    and i rasa i buat keje messy giler babas..kene la organize balik.. :p

  2. shambie adzhan says:

    kenapa-kenapa? tak boleh ke guna gunting ni? :ops:
    haha ini gunting kertas/interfacing sebenarnye, buat gunting kain memang huduh jadik nya.

    takde gunting kat rumah. ibu bawak terbawa balik kampung :panic:

    jadi, saya gunting interfacing dulu… kemudian iron pada kain. jadi kain tu keras la skit. baru boleh potong dengan gunting tu :hehe:

    i pon messy jugak bila buat kerja~ dats why lah kene lebih organize… start by organizing your fabric and notions, believe me. it helps alot!

  3. ayueayang says:

    kreatif gell. tp mmg hasil dia npk ‘keras’ skit dr biasa,xtau sbb corak ke jahitan :p tp aku tau mu mmg menjahit sgt3x kemas ok.. hehe..

    psl iron lama yg berat tu, masih ada jual zaman skrg ni. hubby aku suka guna yg berat tu. ms iron ringan dlu rosak kami beli yg berat tu. harga x mahal, sama jugak around rm50-60 brand panasonic. mmg tahan lama & tahan lasak gak..

  4. skin says:

    erk~ skin pon gne gunting je.. nk gne rotary cutter.. kdg2 lenguh lak hehehe n senget jugak. de cutting tools yg len ke?? heee skin kdg2 tension sket gne interfacing.. kalo yg tebal2 tuh kdg2 xlekat hee..

  5. shambie adzhan says:

    i tak pernah guna rotary cutter. :aww: huhu nampak cam best :blush:

    interfacing ni ada byk jenis. ada gak rasa nk tulis entry psl interfacing, tp masa tidak mengijinkan :ops:

    cutting tools yang lain? tak tau la pulak.. biasa gunting atau rotary cutter la ek 😉

  6. dee says:

    are u kidding me. i dun see any fault in the clutch. or it’s probably too fine for me to see. this clutch is too cute. if u are making any more of these pls let me know. i would love to buy one from you.

    nice work.

  7. shambie adzhan says:

    :inlove: hehe i’m a perfectionist when it comes to sewing. i hate it when the stitches are not as good as i imagine it would be~ :ops:

    yeah will let u know if i make more of this.

    thanx!!! :heart:

  8. mijie says:

    cute ja tgk~corak n jahitan sume best2~hehe
    shambie rajen2 mjahet lg taw~mijie mau beli 🙂 :inlove:

Leave a Reply